Stresscoach voor vrouwen

Coaching bij hoge verwachting van jezelf

Pak de regie terug. Ik leer je omgaan met negatieve gedachten/gevoelens en om op een realistische en positieve manier naar jezelf te kijken.

Zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten, en met frisse moed en zelfvertrouwen je doelen in het leven kan bereiken.

Wat coaching jou kan opleveren

Merk je dat je niet meer goed kan ontspannen? Opgejaagd door vervelende gedachten. Door dat knagende gevoel dat je niet goed genoeg bent. Waardoor je overcompenseert of juist niet eens meer de poging waagt, en je je uiteindelijk nog slechter voelt: “Anderen lukt het wel, dus waarom mij niet? Stel ik me aan?”

Je zou met meer zelfvertrouwen en vanuit rust willen handelen, maar je weet niet hoe je in je eentje op dat punt kan komen. 

En wat nou als je hulp mag vragen? Een plek hebt waar jouw onzekerheden en gedachten veilig zijn.

Maar waar je ook leert hoe je spanning kan toelaten en desondanks bewust kan kiezen voor wat jij wilt.

Je krijgt een realistisch zelfbeeld, er is acceptatie en je voelt dat je er mag zijn. Het leven wordt weer positief en luchtiger in plaats van zwaar. 

Ik geloof dat alles al in jou zit om tot bloei te komen en in je eigen kracht te komen staan.

Tijdens onze coachsessies leer je omgaan met vervelende gedachten en situaties en werken we aan jouw zelfbeeld. Daarna onderzoeken we samen waar jouw krachten liggen en hoe je een gelukkiger en betekenisvol leven kan gaan leiden.

Over stresscoach Larissa

Als coach creëer ik een veilige omgeving waar alles bespreekbaar is, zonder oordeel.

Ik vind het belangrijk om niet sturend te zijn met mijn vragen, want dit is juist een ontdekkingstocht naar jouw stem: naar wat jij wilt en nodig hebt. 

Vroeger had ik ook een laag zelfbeeld en ik weet dus als geen ander welke grote, negatieve invloed dit op je leven heeft. Het voelt heel bevrijdend om hiervan los te komen en dit gun ik elke vrouw!

Het blijft heel bijzonder om dit proces te mogen begeleiden en de ontwikkeling mee te mogen maken.

Ik weet wat wel en niet helpt. Niet alleen door mijn eigen reis naar een positief zelfbeeld, maar ook door mijn opleiding tot psychosociaal therapeut.

“Bij Larissa heb ik het gevoel dat ze me echt begrijpt en dat ze zich heel goed inleeft en meedenkt. Ze geeft goede adviezen en inzichten waar ik me echt in kan vinden. Ze heeft me daarnaast een aantal handige tools meegegeven waar ik mee vooruit kan in moeilijke tijden.” – Viona

Werkwijze & Visie

Hoge verwachtingen van jezelf leren loslaten

Meer dan alleen praten: acceptatie & actie

Ik werk onder andere met de wetenschappelijk bewezen gedragstherapie Acceptance Commitment Therapy (ACT).

ACT gaat uit van accepteren wat je niet meer kan veranderen en van aanpakken wat je wél kan veranderen. Want hoewel het verleidelijk is om negatieve gevoelens te vermijden, loop je zo op de lange termijn vast. 

Door op een andere manier met je gedachten en gevoelens om te gaan, zal je merken dat je veel meer kan dan je van te voren dacht.

Zo leer je de patronen te ontdekken, waardoor je uit de verlamming leert te komen of zelfs kan voorkomen dat je in de negatieve spiraal komt. Je (h)erkent het, relativeert het en handelt daarna vanuit jouw wensen, niet vanuit angst.

Mijn methodes zijn ervaringsgericht en je leert hoe je ook na het traject zelfstandig vanuit rust en positiviteit met nieuwe situaties kan omgaan.

We zitten tegenwoordig veel in ons hoofd, maar stress slaan we ook op in de rest van ons lichaam. Met alleen praten raken we deze stress niet kwijt.

Het is veel moeilijker om te ontspannen en om jouw grenzen aan te voelen als je geen verbinding met jouw lichaam kunt maken.

En dan ligt een burn-out al snel op de loer. 

Daarom geloof ik in de combinatie van coaching en lichaamswerk (zoals oefeningen en massages).

Ik weet uit ervaring hoe waardevol het is wanneer we ook het stukje lichaam meenemen in de sessies. Door middel van simpele oefeningen kunnen er al grote stappen gemaakt worden. 

Misschien vind je dit eng na zo lang losgekoppeld te zijn van jezelf, maar ik ben er om je hierin te begeleiden. Hierbij doen we nooit iets wat jij niet wilt.

We nemen de tijd die jij nodig hebt, zodat je in een veilige omgeving stappen kan maken. We gaan samen onderzoeken wat jouw doelen zijn en hoe we hier naartoe kunnen werken.

Hoe verloopt een coachingstraject?

Kennismaken en de eerste sessie

Wat kun je concreet verwachten? We beginnen met een vrijblijvend intakegesprek om te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen. Als het goed voelt, zullen we een eerste sessie plannen waarin we verder inzoomen op waar je tegenaan loopt en hulp bij zoekt.

Traject versus losse sessies

Je kunt ervoor kiezen losse sessies te blijven volgen totdat jij voelt dat jouw doel bereikt is. Of je kunt kiezen voor een traject waarbij we ook lichaamswerk meenemen voor een diepgaande verandering.

Hoe verloopt een sessie?

De sessies zijn over het algemeen ervaringsgericht, dat wil zeggen dat we ook oefeningen gaan doen en je hier thuis ook mee aan de slag gaat. Zo wordt het meest effectieve en blijvend resultaat behaald.

Ik bereid oefeningen voor per sessie, maar in de praktijk kan tijdens een sessie toch iets anders aan bod komen of kan er gekozen worden voor een andere aanpak als dat nodig blijkt.

Alles wordt op jouw specifieke situatie afgestemd.

Body & Mind traject

Hulp bij stress en burn-out

Zit jij in een burn-out? Ben je mentaal en lichamelijk op? Misschien krijg je al begeleiding vanuit werk of het UWV, maar voel je weinig verbetering.

Vaak wordt er niet naar het hele plaatje gekeken.

Er zit ook veel stress opgeslagen in je lijf, niet alleen mentaal. Door middel van cupping en TRE gaan we dit losmaken. Begeleid door coachingsessies, waarin we bespreken waar je tegenaan loopt en je leert hoe je herhaling kunt voorkomen.

Larissa voelde mijn wensen en behoeften heel goed aan. Ik ervaar dat ik tegenslagen en nare gevoelens aan kan en ruimte kan geven. Wat ik als bijzonder fijn heb ervaren is de gelijkwaardigheid in onze band. Larissa creëerde een veilige vertrouwde omgeving waarin ik open en eerlijk durfde te zijn. Iets waar ik voorheen moeite mee had.” – Mirjam

Wat zijn de kosten?

Optie #1

Per sessie

  • Een losse sessie van 1 uur kost €95,- (inclusief BTW)
  • Een losse sessie van 2 uur kost €159,- (inclusief BTW)
Optie #2: Coaching én lichaamswerk

Body & Mind Revitalise yourself

In dit traject combineren we (boks)coaching met lichaamsgerichte oefeningen (TRE), cupping massages, manuele lymfedrainage, holistic pulsing en klankschalen behandelingen voor een diepgaande verandering. 

Zo kunnen we de oorzaken van jouw opgeslagen stress aanpakken en krijg je nog meer handvatten om met stress, onzekerheid, veranderingen en vervelende situaties om te gaan.  
Het is een traject van 6 maanden, waarin er gekozen kan worden voor elke week 1 uur of elke 2 weken een sessie van 2 uur. In totaal zijn er 24 uur in te delen.
Het traject en de volgorde zal helemaal worden afgestemd op wat je nodig hebt!

Het traject kost €1765,- (inclusief BTW) ipv €2280,- als het losse sessies zijn. Dus maar liefst €515,- goedkoper.

Vrijblijvend kennismaken

Twijfel je of coaching iets voor jou is? Vind je het spannend of heb je nog vragen? Graag vertel ik je meer. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Veelgestelde vragen

Is er een wachtlijst?   

Op dit moment is er geen wachtlijst dus kunnen we snel van start gaan. Mocht er toch een wachtlijst ontstaan, zal dit op de website komen te staan met de verwachte wachttijd. 

Is het mogelijk om online sessies te boeken?

Ja. Woon je ver weg? Dan we kunnen de coachingssessies ook online doen of kiezen voor een combinatie van online en op locatie in Eindhoven. Dit bespreken we verder tijdens het intakegesprek.

Kunnen de kosten vergoed worden?

Je kan aan jouw werkgever vragen of ze de kosten willen vergoeden. De meeste werkgevers hebben namelijk een ontwikkel- of opleidingsbudget voor medewerkers beschikbaar. Coaching werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, waardoor het dus vanuit dit budget betaald kan worden. Vaak is een werkgever bereid deze kosten te vergoeden, want zij hebben er ook baat bij als jij je werk zelfverzekerd kan doen. Mocht je meer willen weten over hoe je dit het beste kan aanpakken, neem dan gerust contact op. 

Wat als ik een afspraak wil annuleren of verzetten?

Uiterlijk 24 uur van te voren kan de afspraak kosteloos worden afgezegd of verzet. Hierna zullen de volledige kosten in rekening gebracht worden.

Voor wie is dit niet geschikt?

In mijn optiek is actie een vereiste voor een succesvol en blijvend resultaat. Als jij alleen wil praten en geen actie wil ondernemen om te ervaren dat het ook anders kan, dan zijn wij geen goede match. Heb je de wens wel, maar vind je het eng om in actie te komen? Dan gaan we daar samen aan werken en zal ik daar rekening mee houden.

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact op of plan vrijblijvend een intakegesprek. 

Wil jij ook weer lekker in je vel zitten?