Ontspanningsbehandeling met klankschalen

Even helemaal niks moeten – boek een klankschaalmassage voor rust in je hoofd en in je lijf

Herken je dat je hoge verwachtingen van jezelf hebt? Dat je altijd wel weer wat “moet”.

Grote kans dat je altijd goed voor anderen zorgt, en jezelf daarin vergeet. Misschien heb je onlangs een drukke of ingrijpende periode meegemaakt, waardoor je die lat nog hoger gelegd hebt. 

Bij een ontspanningsbehandeling met klankschalen brengen we je hele systeem tot rust. Even niks “moeten”, alleen maar zijn, en laten ontstaan wat er naar boven komt. Ik werk altijd op maat en stem de massage af op wat jij nodig hebt.

Breng je systeem tot rust!

Als je een hoge lat voor jezelf legt, is de kans groot dat je altijd “aan” staat. Je bent continu aan het checken of iemand nog iets van je nodig heeft en er als het ware altijd een radar aan staan. Opzich een hele mooie eigenschap, maar daarin is de valkuil dat je jezelf vaak voorbij loopt.

Het kan lastig zijn om te ontspannen, of om het ontspannen gevoel vast te houden want… je moet weer iets van jezelf. Grote kans dat je veel in je hoofd bezig bent, en continu gedachten hebt die je aandacht vragen, en ook niet altijd positief zijn. 

Om aan je eigen herstel te kunnen werken, is het in eerste instantie belangrijk om je lichaam en geest tot rust te brengen. Om te zorgen dat je uit de “overlevingsstand” komt. Tijdens de ontspanningsbehandeling ligt de focus hierop.

Een ontspanningsbehandeling bestaat uit een behandeling met klankschalen, waarbij de klanken door het hele lichaam vibreren en je lichaam ontspant.

Dit past bij jou als je je hierin herkent:

 • Je bent moe. Moe van het altijd maar “aan” staan. Je snapt niet waarom je je maar niet fitter gaat voelen.
 • Je bent hoogsensitief en gevoelig voor prikkels.
 • Je bent streng voor jezelf. Bang om het verkeerd te doen. Je wil het graag goed doen, maar hebt continu het gevoel dat je tekort schiet.
 • Grenzen aangeven is een lastig thema. Je zegt nog tevaak “ja” terwijl je eigenlijk “nee” voelt of zou willen zeggen. Je cijfert jezelf weg.
 • Je hebt wellicht vage fysieke klachten, zoals onderrugklachten of buikpijn, zonder dat er echt een duidelijke reden voor is.
 • Je hebt een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt, waardoor het lastig is om je eigen lichaam weer te voelen.
 • Je zit veel in je hoofd en piekert veel. Je wordt vaak overweldigd door gevoelens. Vanuit vroeger heb je nooit echt leren omgaan met gevoelens.

Als je lichaam tot rust komt, komt er vaak ruimte voor bepaalde emoties en gevoelens. Dat is soms spannend, maar ook heel fijn! Deze emoties tonen zich niet voor niks. Wat vertelt je lichaam je? Tijdens de ontspanningsbehandeling is er ruimte voor alles wat er is. Niks is raar!

Mijn manier van werken

Als stresscoach help ik vrouwen met hoge verwachtingen van zichzelf, om uit die negatieve spiraal te komen. De spanning los te laten. Mentaal en fysiek.

Ik werk hierbij op verschillende niveau’s. Eerst brengen we het lichaam tot rust, zodat het weer in de herstelstand kan komen te staan.

Daarnaast geloof ik dat emotionele gebeurtenissen zich kunnen vastzetten in het lichaam. Met een combinatie van massage, cupping en TRE zorgen we dat je fysieke lichaam oude pijn en trauma kan loslaten. Door middel van coaching onderzoeken we jouw patronen, en kijken we naar hoe je jouw mindset kan veranderen in het “nu”. 

Mijn wens is dat je gaat inzien hoe waardevol je bent en dat je de regie van jouw leven in eigen handen neemt. Deze ontdekkingsreis hoef je niet alleen te doen, ik help je met veel liefde en geduld. 

Larissa van de Klundert

Ik vind het belangrijk dat jij je ontspannen en veilig voelt. We doen dit proces op jouw tempo. 

Hoe verloopt een ontspanningsbehandeling met klankschalen?

Dit is een fijne massage waarbij we klankschalen op het lichaam zetten, en die vervolgens aanslaan. Alle klankschalen hebben een bepaalde trilling, en trillen op celniveau. Je lichaam bestaat grotendeels uit water, en dat is de laag die de trilling bereikt. 

Tijdens de ontspanningsbehandeling kan het zijn dat je verschillende emoties ervaart in je lichaam, of dat er bijvoorbeeld herinneringen naar boven komen, of bepaalde gedachtes die belangrijk zijn. Dat is alleen maar goed: dat betekent dat er iets los mag komen. Als psychosociaal therapeut begeleid ik je hierin en ben ik er om je te ondersteunen waar nodig

“Larissa is een hele fijne behandelaar. Ze straalt veel rust uit en legt goed uit wat we gaan doen. Ze vraagt of het zo goed is; of het te zacht of te hard is, etc. Bij mijn bovenbenen merkte ik meteen resultaat: de huid zag er gelijk al gladder uit. Mijn nek en schouders duurde wat langer. Maar na een paar dagen was de stijfheid weg en voelde het soort van meer open en soepel. Heel apart om dit zo te voelen. En ook dat dit na 1 sessie al zoveel doet met je lijf!” – Nancy

Hoe werkt het na een ontspanningsbehandeling?

De ontspanningsbehandeling is heerlijk, maar de kans is groot dat je uiteindelijk weer in je oude valkuilen stapt. Dat is helemaal niet raar, want zo is je systeem nou eenmaal geprogrammeerd door alles wat we geleerd hebben, meegekregen hebben vanuit onze opvoeding en door wat we hebben meegemaakt. Je lichaam probeert je als het ware continu te beschermen.

Een ontspanningsbehandeling is een goede manier om kennis te maken met mij als therapeut en mijn manier van werken. Ik zie deze behandeling eigenlijk als een startpunt. Als je hierna verder wil, kijken we naar een traject op maat en kunnen we daarna de diepte in door middel van een combinatie van coaching, behandelingen (cupping & massage) en traumawerk (TRE).

Praktische informatie

Optie #1

Per sessie

 • Een losse sessie van 1 uur kost €95,- (inclusief BTW)
 • Een losse sessie van 2 uur kost €159,- (inclusief BTW)

Optie #2: Coaching én lichaamswerk

Body & Mind Revitalise yourself

In dit traject combineren we (boks)coaching met lichaamsgerichte oefeningen (TRE), cupping massages, manuele lymfedrainage, holistic pulsing en klankschalen behandelingen voor een diepgaande verandering. 

Zo kunnen we de oorzaken van jouw opgeslagen stress aanpakken en krijg je nog meer handvatten om met stress, onzekerheid, veranderingen en vervelende situaties om te gaan.  
Het is een traject van 6 maanden, waarin er gekozen kan worden voor elke week 1 uur of elke 2 weken een sessie van 2 uur. In totaal zijn er 24 uur in te delen.
Het traject en de volgorde zal helemaal worden afgestemd op wat je nodig hebt!

Het traject kost €1765,- (inclusief BTW) ipv €2280,- als het losse sessies zijn. Dus maar liefst €515,- goedkoper.

Praktisch

Behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Eindhoven. Alle behandelingen zijn altijd op maat. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, daarom bied ik deze ontspanningsbehandeling aan.

Neem contact op, dan plannen we een 1e afspraak in.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan je niet deelnemen aan deze ontspanningsbehandeling?

 • Zwangerschap
 • Als je een pacemaker of stent hebt
 • Trombose
 • Epilepsie

Bij twijfel kan je het beste navraag doen bij je huisarts.

Na hoeveel behandelingen heb ik resultaat?

De eerste sessie focust op ontspanning. Na de behandeling zul je je waarschijnlijk heerlijk rustig voelen! Toch is er een reden waarom je bij mij bent, waarschijnlijk om meer de diepte in te gaan. Dat doe ik graag door verschillende methodes te combineren, namelijk traumawerk, behandelingen en coaching. Het liefst werk ik daarom langer met mensen samen. Reken op minimaal 5 sessies.

Worden de behandelingen vergoed vanuit de verzekering?

Nee, de behandeling wordt niet vergoed. Soms kan een werkgever een traject vergoeden.

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met mij op.

Ontspanningsbehandeling boeken

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact op om een afspraak te boeken.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze website wordt beschermd tegen spam door reCAPTCHA. De Servicevoorwaarden en het Privacybeleid van Google zijn van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.