Transformational Cupping

Transformational Cupping helpt om opgekropte emoties en spanningen los te laten. Het verbetert de doorbloeding, vermindert pijnklachten en zorgt voor meer rust en energie in lichaam en geest.

Wat is Transformational Cupping?

Opgekropte emoties en herinneringen worden in de cellen en het bindweefsel van je lichaam opgeslagen. Deze verklevingen en blokkades zorgen voor diverse (pijn)klachten.

Bij transformational cupping plaats ik glazen bollen op je lichaam die via een pompje de huid vacuüm zuigen. Dit brengt de doorbloeding van jouw huid, bind- en spierweefsel op gang. Knopen en verklevingen komen los en afvalstoffen worden afgevoerd.

Je krijgt letterlijk weer ruimte en rust in je hoofd en in je lijf. Je voelt je energieker, lichter en helderder. Vaak voel je na één behandeling al een verschil.

Bij welke klachten kan Transformational Cupping helpen?

Bij lichamelijke en mentale uitingen van opgeslagen stress, zoals: 

 • Spanning en futloosheid; je zit niet lekker in je vel
 • Vastzittende spieren en onverwerkte trauma’s
 • Migraine en diverse pijnklachten in de nek, rug, buik en ledematen
 • Spier-, bindweefsel- en gewrichtspijn
 • Littekens en striae
 • Cellulitis en vetophopingen

Transformational Cupping bevordert de afvoer van afvalstoffen en aanvoer van zuurstofrijk bloed. Dit versterkt het immuunsysteem, organen kunnen beter gaan werken en vetophopingen kunnen verminderen.

Naast je fysiek fitter en soepeler te voelen, voelen veel mensen zich mentaal ook lichter: emoties komen in balans.

Ruimte voor emoties  

Doordat Transformational Cupping de opgeslagen stress in jouw lichaam los kan maken, kunnen er onderdrukte emoties vrijkomen tijdens de sessie. Het oud zeer komt er letterlijk uit.

Als coach met een achtergrond in de psychosociale therapie ben ik er om je te helpen dit te omarmen, en om je te begeleiden als je erover wilt praten.

Erover praten is zeker geen verplichting, je kunt dit juist ook aan jouw lichaam overlaten. We zoeken samen naar jouw fysieke en mentale grens.

Gecertificeerd
Facilitator

Ik vind het belangrijk dat jij je ontspannen en veilig voelt. We doen dit proces op jouw tempo. 

Hoe verloopt een sessie?

We bepalen vooraf samen met welke gebieden ik aan de slag ga. Een sessie duurt ongeveer 75 minuten. Dit zorgt voor progressie zonder dat we je lichaam overbelasten. Zo kan je lichaam haar zelfherstellend vermogen activeren en hebben we voldoende tijd voor het cuppen. 

Voordat we starten vertel ik hoe ik te werk ga, wat je kan verwachten en is er ruimte voor vragen.

Als eerste zal ik lymfedrainage geven, zodat het lymfesysteem actief is en alle afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Daarna zal ik eerst met mijn handen op zoek gaan naar knopen en blokkades. Hierna zal ik rustig beginnen te cuppen, zodat jij eraan kan wennen.

Tijdens het cuppen kunnen er lichamelijke of emotionele reacties komen. Dit is normaal en deze reacties mogen er zijn. Als psychosociaal therapeut begeleid ik je hierin en ben ik er om je te ondersteunen bij alles wat er los komt.

“Larissa is een hele fijne behandelaar. Ze straalt veel rust uit en legt goed uit wat we gaan doen. Ze vraagt of het zo goed is; of het te zacht of te hard is, etc. Bij mijn bovenbenen merkte ik meteen resultaat: de huid zag er gelijk al gladder uit. Mijn nek en schouders duurde wat langer. Maar na een paar dagen was de stijfheid weg en voelde het soort van meer open en soepel. Heel apart om dit zo te voelen. En ook dat dit na 1 sessie al zoveel doet met je lijf!” – Nancy

Wat zijn de kosten?

Optie #1

Per sessie

 • Een losse sessie van 1 uur kost €95,- (inclusief BTW)
 • Een losse sessie van 2 uur kost €159,- (inclusief BTW)
Optie #2: Cupping mét coaching

Body & Mind Revitalise yourself

In dit traject combineren we (boks)coaching met lichaamsgerichte oefeningen (TRE), cupping massages, manuele lymfedrainage, holistic pulsing en klankschalen behandelingen voor een diepgaande verandering. 

Zo kunnen we de oorzaken van jouw opgeslagen stress aanpakken en krijg je nog meer handvatten om met stress, onzekerheid, veranderingen en vervelende situaties om te gaan.  
Het is een traject van 6 maanden, waarin er gekozen kan worden voor elke week 1 uur of elke 2 weken een sessie van 2 uur. In totaal zijn er 24 uur in te delen.
Het traject en de volgorde zal helemaal worden afgestemd op wat je nodig hebt!

Het traject kost €1765,- (inclusief BTW) ipv €2280,- als het losse sessies zijn. Dus maar liefst €515,- goedkoper.

Tijdelijk in prijs verlaagd

Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot TRE Provider, zodat ik de expertise heb om je nog beter te begeleiden. TRE sessies zijn daarom nu tijdelijk gratis.

Na de afronding van mijn opleiding (circa juni 2024) zal de prijs €90 per TRE sessie worden. Het Body & Mind traject zal dan €1295 worden. 

Vrijblijvend kennismaken

Twijfel je of cupping iets voor jou is? Vind je het spannend of heb je nog vragen? Cupping is een prachtige manier om aandacht te besteden aan blokkades die zich lichamelijk uiten.

Ik heb mogen ervaren dat het prachtige en snelle resultaten kan bieden. Graag vertel ik je meer.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan je niet deelnemen aan Transformational Cupping?

Je kunt beter geen cupping doen bij:

 • Algemene infectieziekten, hartafwijkingen, nierfalen, trombose
 • Gebruik van bloedverdunners of hoge bloeddruk
 • Kanker
 • Zwangerschap en borstvoeding (vanwege de afvalstoffen die vrijkomen)
 • Bij fillers (deze worden versneld afgevoerd), er kan wel omheen gecupt worden.
 • Koorts/ontstekingen (want dan is het lichaam al aan het werk)
 • Doordat ik ook lymfedrainage geef (eventueel kan dan alleen cuppen): orgaan- of beenmergtransplantatie of bij inname van immuun-onderdrukkende medicatie

Bij twijfel kan je het beste navraag doen bij je huisarts.

Is een Transformational Cupping behandeling pijnlijk?

Dit verschilt heel erg per persoon. Meestal kan een behandeling wel gevoelig of intens aanvoelen (zeker de eerste keer), maar het mag nooit teveel pijn doen. Ik zal zorgen voor een fijne en veilige setting en blijven inchecken hoe het met je gaat. Als jij je kan ontspannen en je veilig voelt, kan je beter loslaten wat jou niet meer dient.

Bedenk ook, als er pijn ervaren wordt, dan moeten we daar ook zijn, want daar zitten de blokkades en verklevingen.

Wat kan ik verwachten na een sessie?

Er kunnen rode of blauwe plekken ontstaan op het behandelde gebied. Dit is per persoon  verschillend en hoeft dus niet per se op te treden. Je huid kan wat beurs of opgezwollen aanvoelen. Let op dat je na de sessie niet direct gaat douchen of in de zon gaat liggen, want de huid is dan nog wat gevoelig.

Daarnaast kan je je moe voelen na de behandeling. Je lichaam is namelijk hard aan het werk om zich te herstellen en om de afvalstoffen af te voeren. Dat kost het lichaam energie. Belangrijk is om veel water te drinken om de afvalstoffen kwijt te raken.  

Het zou ook kunnen zijn dat er emoties omhoog komen. Probeer dit te omarmen, want dit is oud zeer wat eruit komt. Je hoeft hier verder niets mee te doen, want je lichaam doet dit vanzelf. Ik ben er voor je als je er wel over wilt praten.

Waarom heb ik rode en blauwe plekken na het cuppen?

De zuigkracht van de cups geeft een boost aan de bloedcirculatie en reikt tot in het dieper gelegen weefsel om zo de spierknopen en spanning in het lichaam te verminderen. Door de verklevingen los te halen, kan er zuurstofrijk bloed door de plek heen om het te reinigen en te helen. Het verschilt per persoon of de plekken ontstaan. Ook zonder plekken kan de behandeling effect gehad hebben.

Na hoeveel behandelingen heb ik resultaat?

Vaak is er na één behandeling al verschil merkbaar met Transformational Cupping.

Kan ik me voorbereiden op de sessie?

Als je wil kan je 3 dagen van te voren in de ochtend (voor het ontbijt) een bleekselderij-sapje nemen. Dit mag, maar hoeft niet. Dit sapje kan ervoor zorgen dat je lichaam de afvalstoffen sneller kan opruimen.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Na één sessie is er meestal al verschil merkbaar, maar het kan dat er meerdere sessies nodig zijn om een beter resultaat te behalen. Bij onderliggende problemen kunnen we samen kijken of er aanvullende coaching of TRE nodig is voor het beste resultaat. Je bent ook welkom voor losse sessies; dit is zeer geschikt om specifieke klachten aan te pakken.

Wat is het verschil met reguliere cupping?

Transformational Cupping wordt gecombineerd met manuele therapie, healing en voeding met onder andere detoxing.

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met mij op.

Wil jij een sessie boeken of meer weten over Transformational Cupping?